top of page

Starex

Starex

NPK + Mikro Elementler + Serbest Aminoasitler

Azot, Fosfor, Potasyum, Amino Asitler ve Mikro Elementlerin aynı ambalajda birleştirildiği, Organomineral sınıfının en farklı ve özellikli ürünüdür.

Ürün Hakkında: STAREX %25.0 Organik madde, %4.50 Azot (N), %4.50 Fosfor Pentaoksit (P2O5), %4.50 Potasyum Oksit (K2O) %10.0 Serbest Aminoasit içeren iz elementler ile zenginleştirilmiş özel sıvı bir organomineral gübredir.

Bitkiye Etkisi: Topraktan ve yapraktan uygulanabilen, bitki tarafından kolaylıkla alınabilen bitkinin her aşamasında güvenle kullanılabilecek köklenme, çiçeklenme, dallanma, meyve bağlama, meyvede renk, oluşumu ve meyvelerin irimesi gibi durumları en iyi şekilde destekleyen mükemmel bir üründür.

Zorlu toprak şartlarında bile (tuzluluk ve aşırı killi toprak vs.) gözle görülür bir çalışma sergiler. Bitkinin zorlu iklimsel şartlara karşı aktifliğini korumaya yardımcı olur. Yanlış uygulamalar sonucu (aşırı sulama, susuz bırakma, yanlış kültürel tedbirler, zamansız ve fazla dozda ilaç vs.) bitkide oluşabilecek riskleri minimize etmeye yardımcı olacak zengin içeriğiyle farklılık gösteren yeni nesil bir üründür.

Üründeki Hedefimiz

Olumsuz iklim koşullarında bitki gelişimindeki düzensizliklerin giderilmesi.

Problemli topraklarda yapılacak bitkisel üretimde toprağın organik madde içeriğinin artırılması ve ıslahı.

Üretimin her aşamasında bitkinin ihtiyacı olan tüm bitki besin elementlerini içermesi bakımından dengeli (homojen) bitki beslemesi.

İçeriğindeki Fosfor sayesinde topraktan uygulamada güçlü kök sistemi, yapraktan uygulamada mükemmel çiçeklenme ve meyve tutumu, Potasyumdan dolayı sıkı bitki dokusu ve meyve kalitesi ve Azot sayesinde güçlü vejetatif aksam.

Bileşimindeki Amino Asitler sayesinde çoklu uygulamalarda diğer bitki besin elementlerinin bitki tarafından max emilim etkisi (şelatör)

Mikro element eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olması.

Formülasyondaki özel moleküller nedeniyle toprak da ve/veya bitkideki hareketi inmobil (hareketsiz) olan bitki besin elementlerinin mobil (hareketli) hale getirilmesi.

Vejetatif (yeşil aksam) gelişimini yavaş ve düzensiz olan bitkinin homojen gelişimi

Tarımsal üretimde çoklu karışımlara uygunluğu gibi bir çok avantaj sağlayan yeni nesil sıvı organomineral gübredir.

Önerilen Bitkiler Ve Öneri Dozları

Sebzeler (Domates,Biber,Patlıcan,Hıyar)

Yapraktan uygulamalar 100 lt suya 75-150 cc: Fide dikiminden hasat başlangıcına kadar 3-5 uygulama önerilir. Topraktan uygulamalar 0,3-1,0 L/da. Üretim periyodu boyunca 4-6 uygulama önerilir.

Tarla Bitkileri (Buğday,Arpa,Soğan,Patates,Ayçiçeği,Çeltik,Havuç vs)

Yapraktan uygulamalar 100-150 cc/da. Bitkinin aktif gelişme döneminde 2-4 uygulama önerilir.

Topraktan uygulamalar 0,5-1,0 L/da (damla,yağmurlama ve salam sulama ile) 2-3 uygulalama önerilir.

Pamuk

Bitkiler 10-15 cm boya ulaştıklarında dekara 100-150 cc gelecek şekilde takip eden 15-20 günlük dönemlerde 2-3 uygulama önerilir.

Bağ

Çiçekten öncesi, çiçeklenmeden 10-15 gün sonra ben düşme döneminde olmak üzere 3 uygulama önerilir. Dekar dozu 100-150 cc.

Muz

Onarım dönemi başlangıcından hasat başlangıcına kadar Yapraktan 100-125 cc/da, Topraktan 0,5-1,5 L/da.

Ttropikal Bitkiler (Kivi,Avakado vs) : Meyve bağlama döneminden hasat başlangıcına kadar Yapraktan 75-125 cc/da. Topraktan 0,5-1,5 L/da

Meyve Ağaçları (Elma,Kiraz,Armut,Şeftali,Kayısı,Zeytin vs)

Yapraktan Uygulamalar: 100-200 cc/da (çiçeklenme başlangıcından, meyve tutumunda ve meyvelerin büyüme dönemlerinde olmak üzere 3-4 uygulama önerilir. Topraktan uygulamalar 0,5-1,5 Lt/da: İlkbaharda ağaçların uyanması ve daha sonra 1-3 uygulama önerilir.

Yağlı Bitkiler (Ayçiçeği,Kanola vs) : Yapraktan 100-200 cc/da; Bitkinin aktif büyüme dönemlerinde.

Süs Bitkileri: 75-100 cc/100 L suya.

Karnabahar, Brokoli, Lahana vs: Yapraktan uygulamalar 75-100 cc/da. Fide dikimini takiben 7-10 gün aralar ile 2-3 uygulama önerilir. Topraktan uygulamalar 0,5-1,0 L/da dikimden hemen sonra başlanarak 10-15 gün aralar ile 1-3 uygulama önerilir.

Kavun-Karpuz: Yapraktan uygulamalar: 100-200 cc/da. Fidelerin şaşırtılmasını takiben birinci, kol atma dönemlerinde ikinci, meyve bağlama ve büyüme dönemlerinde üçüncü olarak uygulama olarak önerilir. Topraktan uygulamalar: Dikimden 5-7 gün sonra başlanarak, hasada kadar 3-5 uygulama önerilir. Uygulama dozu: 0,5-1,0 L/da.

Narenciye: Yapraktan uygulamalar çiçeklenme öncesi, sonrası ve meyve büyüme dönemlerinde 100-200 cc/da dozunda uygulama yapılması önerilir. Topraktan uygulamalar geç sonbaharda, erken ilkbaharda ve yaz ortalarında olmak üzere 3-4 uygulama 0,5-1,5 L/da dozunda önerilir.

Fındık: Yapraktan uygulamalar: Meyve bağlama, meyve büyüme ve iç doldurma dönemlerinde 100 lt suya 100-200 cc (veya dekara) uygulanır. Topraktan uygulamalar: İlkbaharda bitkilerin aktif büyüme başlangıcında ve meyveli dönemlerinde dekara 0,5-1,5 L dozunda 2-4 uygulama önerilir.

Çilek: Yapraktan Uygulamalar: Fide dikimini takiben uyku dönemine kadar 1-3 uygulama 100-150 cc/da dozunda önerilir. İlkbaharda çiçeklenme ile beraber hasada kadar 100-150 cc/da dozunda 2-4 uygulama önerilir. Topraktan uygulamalar ilkbaharda bitkilerin aktif büyüme başlangıcında ve meyveli dönemlerinde dekara 0,5-1,5 L/da dozunda 2-4 uygulama önerilir.

Diğer Ürünler: Yapraktan 75-150 cc/da. Topraktan 0,3-1,5 L/da

HATIRLATMA : Uygulama tablosundaki bilgi ve öneri dozları genel bilgilendirme amaçlı olup, yapraktan uygulamalarda yaprak analizine göre, topraktan uygulamalarda toprak analizine göre yapılacak öneri dozları esas alınmalıdır. Bu ürün diğer yaprak, taban gübreleri ve zirai mücadele ilaçları ile karışabse de geniş alan uygulamalarında ve/veya tereddüt halinde ön test yapınız. Rüzgarlı, çiğli, don riski olan günlerde ve yağışlı havalarda uygulama yapılması önerilmez. Uygulama sabah veya akşam üzeri yapılmalı, uygulama esnasında hiçbir şey yenilmemeli ve içilmemelidir. Toprak ve/veya yaprak analizi yaptırılarak gübre kullanılması tavsiye edilir.

Ambalaj Şekli

1 L X 20 Ad/Koli, 5 L x 4 Ad/Koli, 10 L x 2 Ad/Koli, 20 L x 1 Ad

bottom of page