Ola af 85
Ola af 85
Bitkisel Menşeli Amino Asit İçeren Sıvı Organik Gübre
Bitkisel menşeli amino asitler ve hümik asitler tek ambalajda birleşti. Uygulandığı bitkilerde, hem amino asitlerin, hemde Hümik-Fülvik asitlerin avantajlarını sağlar.
ÜRÜN HAKKINDA: OLA af 85; %100 bitkisel menşeili, %10 Amino Asit, %45 Organik Madde, %18 Organik Karbon (Hümik+Fülvik asitler) içeren bütün bitkilerde (sebzecilik, meyvecilik, tarla ve endüstri bitkileri, süs bitkileri vs.) güvenle kullanabileceğiniz sıvı halde Amino Asit kaynağıdır. Özellikle tarımsal üretimde bitkilerin maksimum enerjiye gereksinim duydukları, köklenme aşaması, Çiçeklenme öncesi, Meyve oluşumu, Stres koşullarında yapılacak uygulama ve uygulamalarda son derece etkilidir.
BİTKİYE ETKİSİ
Amino Asitlerin Faydaları
Bitkide protein sentezinde aktif rol oynar.
Çimlenme, çiçeklenme, gelişme ve meyve tutumunu teşvik eder.
Bitkide doğal hormonları uyarır.
Meyvede şeker ve vitamin seviyesinde artışa neden olur.
Toprakta mikro organizma faaliyetlerini hızlandırır.
Toprak yapısının düzelmesine yardımcı olarak makro ve mikro elementlerin alımını arttırır.
Gerek toprak canlılarının gelişimini teşvik etmesinden gerekse bitki köklerinin işlevini artırmasından dolayı toprakta organik maddelerin parçalanmasını hızlandırır.
Kullanılan gübrelerin ve ilaçların etkinliğini arttırır.
Bitkinin amino asidi üretirken kullanacağı enerjiyi bitki diğer fonksiyonlarında kullanır bu nedenle bitki metabolizmasına yardımcı olur.
Bitkide solunuma yardımcı olur.
Organik Karbon (Hümik + Fülvik Asitlerin) Faydaları
Humik asitlerin yüksek katyon değişim kapasitesi, içerdiği yüksek oksijen oranı ve ortalamanın üzerindeki (kendi ağırlığının 20 katı) su tutma kapasitesi, toprağın verimliliğini arttırır ve bitki gelişimini destekler.
Toprağın yapısını düzeltir. Toprağın havalanma özelliğini arttırır. Köklerin daha iyi havalanmasını sağlar. Yorgun toprakları gençleştirir.
Uygun tohum yatağı şartları hazırlar.
Toprağın rengini koyulaştırarak daha fazla güneş enerjisinin emilmesini sağlar.
Asidik ve bazik özelliklerdeki toprakları nötralize eder. Fazla tuzluluğu ve fazla kireçliliği gidererek toprağın pH’sını düzenler.
Suda çözünebilir inorganik gübreleri kök bölgesinde muhafaza eder. (depolar) ve bitkinin ihtiyacı oldukça bunları serbest bırakır. Kök civarındaki besinlerin (ve gübrenin) yıkanıp uzaklaşmasını önler. Tüm fazla gübreyi bünyesine alıp yavaş yavaş toprağa verildiği için sürekli verimli bir toprak yapısı sağlar. Bitkinin köklerinde fazla gübrelemekten kaynaklanana zararları önler ve bu nedenlerden dolayı diğer bitki besin elementlerinin kullanımında tasarrufu sağlar.
N, P, K alımını teşvik eder ve Fe, Mn, Zn, Cu gibi iz elementlerini mobilize eder. (Alımını arttırır)
Mükemmel bitki kök gelişimini sağlar.
Protein sentezini arttırır, klorofil oluşumunu ve fotosentezi teşvik eder, bitkide solunumu hızlandırır.
Üründe erkencilik ve kalite artar.
ÖNERİLEN BİTKİLER VE ÖNERİ DOZLARI
TOPRAKTAN UYGULAMA
Sebzeler: Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar-Kabak vs
Geniş Alan: Şaşırtılan ürünlerde fidelerin şaşırtılması esnasında 100 lt suya 250 cc dozda can suyu şeklinde diğer ekim ve dikimlerde toprak hazırlığı esnasında dekara 350-400 cc gelecek şekilde yeterli miktarda su ile toprağa püskürtülür.
Damla Sulama: Dekara 300-500 cc dozda gerekli miktar su ile sulama sistemine enjekte edilir. Yıl içerisinde 5-7 kez tekrarlanır.
Tarla Bitkileri: Pamuk-Hububat-Mısır-Mercimek-Çeltik vs
Geniş Alan: Toprak ekime hazırlandıktan sonra dekara 350-400 cc dozda yeterli miktar su ile toprağa püskürtülür.
Damla Sulama Yağmurlama: Dekara 300-500 cc dozda sulama sistemine enjekte edilir. Sezon boyunca uygulama gerekirse 6-8 kez tekrarlanır.
Şerit ve Sıraya: Ekimi takiben dekara 200-300 cc dozda yeterli miktarda su ile karıştırılarak sıralar üzerine bant şeklinde pülverize edilir.
Yumrulu Bitkiler: Patates-Havuç-Soğan vs
Toprak ekime hazırlandıktan sonra dekara 400-500 cc. Sıraya uygulamalarda ise dekara 200-300 cc dozda sırayla püskürtülür.
Meyve Ağaçları Yumuşak ve taş çekirdekler: Narenciye-Fındık-Bağ-Zeytin ve Muz: Vejetatif gelişme başlangıcından ağacın veya bitkinin taç izdüşümüne gelecek şekilde 30-100 cc ağaç başına 8-10 lt su ile toprağa verilir. Damla sulama ile dekara 350-400 cc gelecek şekilde gerekli miktarda su ile sulama sistemine enjekte edilir. Yıl içerisinde uygulama 3-5 kez tekrarlanır.
Çilek: Gerek toprak hazırlığında gerekse fidelerin dikiminden sonra şerit uygulamalarında dekara 300 cc dozda bantlara, damla sulama sistemlerinde dekara 350 cc gelecek yeterli miktarda su ile uygulama yapılır.
YAPRAKTAN UYGULAMA
Sebzeler: Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar-Kabak vs: Şaşırtmadan 7-10 gün sonra tek başına veya zirai mücadele ilaçları, yaprak gübreleri ile beraber 100 lt. 100-200 cc dozunda doğrudan bitkilere püskürtülür. Sezon içerisinde uygulama 3-5 kez tekrarlanır.
Tarla Bitkileri: Pamuk-Hububat-Mısır-Mercimek-Çeltik vs: Bitkiler 15-20 cm boya gelince, tek başına ve zirai mücadele ilaçları, yaprak gübreleri ile 100 lt suya (veya dekara) 125-200 cc. Dozunda 20 gün aralar ile 2-3 uygulama yapılır.
Yumrulu Bitkiler Patates-Havuç-Soğan vs: Bitkiler toprak yüzeyine çıktıktan 15-20 gün sonra dekara 100-200 cc dozunda tek başına veya diğer bitki besleme ürünleri, zirai mücadele ilaçları ile beraber doğrudan bitkilere püskürtülür. Gerek görülür ise uygulama sezon içerisinde 2-3 kez tekrarlanır.
Şeker Pancarı: Bitkiler 4-6 yapraklı döneme girince 1. Uygulama; sıralar kapanmaya başlayınca dekara 150-250 cc gelecek şekilde ikinci uygulama yapılır.
Meyve Ağaçları Yumuşak ve taş çekirdekler: Fındık-Bağ-Zeytin ve Muz: Yaprak yüzeyine direkt püskürtme şeklinde tek başına veya zirai mücadele ilaçları, yaprak gübreleri ile beraber 100 lt suya 150-250 cc dozunda 10-15 gün ara ile 2-3 uygulama yapılır.
Narenciye: Çiçeklenme öncesi ve sonrası 100 lt suya 150-200 cc dozunda direkt yaprak üzerine tek başına veya zirai mücadele ilaçları, yaprak gübreleri ile beraber uygulanır.
Süs bitkileri ve çim sahaları: 100 lt su ile 125-150 cc dozunda direkt bitkiler üzerine püskürtülür.
Çilek: Fide dikimini takiben 15-20 gün ara ile 2-3 uygulama. 100-150 cc/dekar.
HATIRLATMA: Bu ürün diğer yaprak ve taban gübreleri ile karıştırılabilir. Geniş alan uygulamalarında ve/veya tereddüt halinde ön test yapınız. Rüzgarlı ve yağışlı havalarda yaprak uygulaması önerilmez. Uygulama sabah veya akşamüzeri yapılmalı, uygulama esnasında hiçbir şey yenilmemeli ve içilmemelidir.
Not: Kullanmadan önce iyice çalkalayınız
Ambalaj Şekli: 1 L x 20, 5 L x 4, 20 L
İÇERİK
Serbest Amino Asitler : 12.50
Organik Karbon (Hümik-Fülvik Asitler) : 22.50
Organik Madde : 56.25
Toplam Azot (Organik Azot) : 3.75
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) : 3.75
Yoğunluk (d) gr/ml : 1.25
pH (22 0C 1/10) : 5-7