top of page

galy

galy

Bor(B), Mangan(Mn) ve Çinko(Zn)

Bitkilerde görülebilecek, Bor(B),Mangan(Mn) ve Çinko(Zn) noksanlıklarının giderilmesinde kullanılır ve önerilir. Galy'i üstün ve farklı yapan, yorgun bitkilerin aktivitasyonunu hızlandıran içeriğinde bulunan özel moleküllerdir. Bu moleküller sayesinde yorgun bitkilerin yeniden harekete geçmesine katkı sağlar.

ÜRÜN HAKINDA

galy; % 3.0 Bor(B), % 4.0 Mangan(Mn), % 4.0 Çinko(Zn) içeren Katı mikro besin maddeleri karışımıdır.

Bor(B): Polenlerin (çiçek tozlarının) çimlenmesinde, zayıf meyve tutumunun giderilmesinde, Meyve tutumu ve meristem doku büyümesinde, Nükleik Asidin sentezlenmesinde, Şeker(karbonhidrat) ve Protein sentezinde, Şekerin yapraklardan depo organlarına iletilmesinde, yaprak ayasının genişlemesini teşvik ederek Fotosentez ve döl tutumunu arttırır. Apikal tomurcuklar da nekrozların ve meyve lekelerinin önlenmesinde çok aktif olan bir bitki besin elementidir. Noksanlığında; Döllenme ve Meyve oluşumunda yetersizlikler, büyüme konisinde ölümler ve yapraklarda şekil bozuklukları, gövde ise çatlama ve çürümeler gözlenir. Noksanlık yapraklarda üniform renk açılması ile kendini gösterir. İleri noksanlıklarda ise küçük nekrotik lekeler kahverengiye dönerek yaprağın ölümüne neden olur.

Mangan (Mn): Eksikliğinin ileri durumlarında Şeker Pancarında şeker oranı ciddi oranda(%30>) düşüş gösterir. Yapraklardaki nekrotik lekelerden dolayı Yapraklar normal işlevini gerçekleştiremez. Bundan dolayı Fotosentez olumsuz etkilenir. Buna bağlı olarak meyvelerde renk ve şeker oranı olumsuz etkilenir. Fasulye vb. bitkilerde ya dane oluşmaz ya da çok küçük kalır ve danelerde nekrozlar görülür. Mangan’a en duyarlı bitkiler, domates, salatalık, fasulye, soğan, bezelye gibi sebzeler şeker pancarı, patates, pamuk gibi tarla bitkileri elma, kiraz, narenciye gibi meyve ağaçlarıdır.

Çinko (Zn): Bitkiler de büyüme hormonlarında yer alır. Çiçeklenme ve meyve tutumunu artırır, meyve dökülmesini önler, Kök gelişimini teşvik eder. Bitkileri soğuğa ve sıcağa karşı dirençli kılar. Noksanlığında meyve tomurcuğu ve adetinde, çiçeklenme ve çiçek tutumunda azalma, erken yaprak dökümü görülür. En belirgin noksanlık arazı; Bodur bitkiler ve uç yapraklarda rozetleşmelerdir.

HATIRLATMA: Yapraktan uygulamalarda yaprak analizine göre, topraktan uygulamalar da toprak analizine göre yapılacak öneri dozları esas alınmalıdır. Bu ürün diğer yaprak ve taban gübreleri ile karıştırılabilir. (Bakırlı-Kükürtlü-Yağ içeren ürünler hariç) Geniş alan uygulamalarında ve/veya tereddüt halinde ön test yapınız. Rüzgarlı ve yağışlı havalarda uygulama önerilmez. Uygulama sabah veya akşamüzeri yapılmalı, uygulama esnasında hiçbir şey yenilmemeli ve içilmemelidir.

Ambalaj Çeşitleri: 250 Gr x 40 Ad 500 Gr x 40 Ad 1 Kg x 20 Ad

İÇERİK

Bor (B): % 3
Mangan (Mn): % 4
Çinko (Zn): % 4

bottom of page