top of page

Presticor® 600 SC

Presticor® 600 SC

600 g/L Chlorantraniliprole

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Domates: Yeşilkurt mücadelesinde esas, koruyucu mücadele yapmaktır. Larvalar meyveye giriş yapmadan önce ilaçlamayı başlatmak gerekir. Tarlanın büyüklüğüne göre 50-100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde, yumurta veya larva aranır. 100 bitkiden 5’i bulaşık bulunursa derhal mücadeleye geçilir. Dekara 50 litre su ile uygulayınız. Aynı sezon içinde 2’den fazla Presticor® 600 SC uygulaması yapmayınız.


Pamuk: Pamuk yaprak kurdu (Spodoptera littoralis): İlaçlama zamanının belirlenmesi için 50 dekarlık pamuk tarlası bir ünite kabul edilir. 10-15 adımda bir bitki olmak üzere toplam 25 bitkinin yaprak, tarak, çiçek ve kozaları kontrol edilir. Bitki başına 0.5 larva veya 25 bitkide 2 yumurta paketi veya 2 yeni açılmış yumurta paketi görüldüğünde ilaçlamaya karar verilir.
Dikenlikurt (Earias insulana): Tarla sürveyinde 3 metrelik pamuk sırasında ortalama 2 larva veya 4 açılmaya yakın yumurta bulunduğunda, koza sürveyinde ise %10 bulaşık koza varsa ilaçlama yapılmalıdır.
Pamukta sezon içinde aynı yerde 2’den fazla Presticor® 600 SC uygulaması yapmayınız.

Bağ: Salkım güvesi (Lobesia botrana): Salkım güvesine karşı yapılacak ilaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yönlendirilir. Eşeysel çekici tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı henüz en üst seviyeye ulaşmayıp artışın devam etmesi, etkili sıcaklıklar toplamı birinci dölde 95-100 günderece, ikinci dölde 450-460 günderece, üçüncü dölde 970-980 gündereceye ulaşması ve bitki fenolojisi; birinci dölde çiçek tomurcuğu, ikinci dölde koruk, üçüncü dölde tatlanma başlangıcı döneminde olması halinde ve bağda ilk yumurta görülmeden ilaçlamaya karar verilir. Her döle karşı bir ilaçlama yapılır. Bağda sezon içinde sofralık üzümlerde 2, şaraplık üzümlerde 1’den fazla Presticor® 600 SC uygulaması yapmayınız.

Elma, Armut, Ayva:: Elma içkurdu (Cydia pomonella): Elma içkurduna karşı ilaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yönlendirilmelidir. Presticor® 600 SC ile bu zararlı ile mücadelede en iyi etki her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak, yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir. Armut ve ayvada tahmin ve erken uyarı sistemi dikkate alınmaz.
İlacın etki süresi dikkate alınarak 14 gün sonra 1. döle karşı ilaçlama tekrarlanmalıdır. İkinci ve daha sonraki döllere karşı da zararlı ilaçlamayı gerektirecek yoğunlukta olduğu takdirde aynı şekilde ilaçlamalara devam edilmelidir. Bu ilaçlamalar direnç ile ilgili bölümde belirtilen kurallara bağlı kalınarak farklı etki mekanizmasına sahip ilaçlar ile yapılmalıdır.
Elma, Armut ve Ayvada sezon içinde 2’den fazla Presticor® 600 SC uygulaması yapmayınız.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU
Formulasyonlarda değişiklikler olabileceği için kullanıcıların, geniş çapta uygulama yapmadan önce istenen karışımı küçük miktarlarda test ederek çökelme ve katılaşma olup olmadığını gözlemlemeleri önerilir. Farklı özelliklerde değişik materyallerin karışımları ve yoğun karışımlar tavsiye edilmez. Karışım yapılacaksa, Presticor® 600 SC’ nin ve diğer karışım yapılacak pestisitlerin etiketinde yer alan sınırlamalara ve önlemlere uyunuz. Etikette yer alan kullanım dozunu aşmayın. Etiketinde bu tür karışımlarla ilgili sınırlamaları olan ilaçlarla karışım yapmayınız.

bottom of page