top of page

Dicarzol 50 SP

Dicarzol 50 SP

%50 Formetanate hydrochloride

DICARZOL 50 SP, kontak ve mide zehiri etkilidir. Cholinesteraze enzimini inhibe ederek zararlı etmenin sinir sisteminde herhangi bir uyartının iletilmesini sağlayan asetilcholinin cholin ve asetik asite parçalanmasını engeller.

Direnç Yönetimi ;

Dicarzol® 50 SP adlı bitki koruma ürünü etki mekanizmasına göre Grup 1A olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Bu nedenle aynı üretim sezonunda bir uygulama yapılması önerilir. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise farklı etki mekanizmasına sahip ilaçlar tercih edilmelidir.

Kullanma Şekli ve Uygulama Zamanları:

Hıyar, patlıcan: 25 bitkiden 1’er yaprak alınır ve binoküler altında trips ergin larvaları sayılır.Yine her bitkiden tesadüfen alınan 2’şer çiçek, bir tepsi içinde beyaz bir kağıda silkelenerek alınır ve düşen trips larva ve erginleri sayılır. Yaprak başına düşen trips sayısı (ergin+larva) küçük yapraklı bitkilerde 10, büyük yapraklı bitkilerde 20 adet ise mücadele yapılır.

Çilek: Farklı yönlerde rastgele gezilerek en az 100 çiçek kontrol edilir. En erkenci çeşitin çiçeklenmesinden itibaren haftada en az 1-2 kez kontrol yapılır. Popülasyon yoğunluğu ortalama 10 Thrips/çiçek olduğunda ilaçlama yapılır. İlaç uygulamaları polinatör faaliyetinin en az olduğu çiçeklenme öncesinde veya bitkilerin % 10’u çiçek açmadan önce yapılır.

Tütün: Her bir bitkiyi birer yaprak temsil edecek şekilde, tesadüfi toplanan yaprakta, canlı 2-3 tripsin nimf ve erginine rastlandığında mücadeleye başlanır.

Bağ: Fonolojisine göre gözlerin uyanmasından sonra genç yaprakçıkların oluşmaya başladığı dönemde 20 adet sürgünde bulunan canlı nimf ve ergin tripsler büyüteç ile belirlenip, zararlı popülasyon yoğunluğu yaprak başına 2/3 trips seviyesine ulaştığında mücadeleye başlanır.

Kullanma şekli: Gerekli miktardaki ilacı ayrı bir kapta su ile bulamaç haline getirdikten sonra ilaçlama aletinin karıştırıcısı çalışırken, ilacı ekleyiniz. İlaçlama esnasında ilacın devamlı karıştırılması veya karıştırıcının devamlı
çalıştırılması gerekmektedir. İlaç, kontak ve mide zehiri etkili olduğu için bitkinin tüm yüzeylerini kaplaması
önemlidir. İlaçtan yüksek etkiyi alabilmek için kullanılacak ilaçlama suyunun pH’sı 7’nin altında olmalıdır.


* Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılan alanlarda kullanılmaz

Karışabilirlik:

Alkali özellikte olmayan pestisit ve gübrelerle karıştırılabilir.

Çevreye Etkisi:

Kuşlara, balıklara ve arılara zehirlidir. Sulara bulaştırmaktan kaçınınız. Çiçeklenme döneminde kullanmayınız.

Antidotu:

Antidotu Atropin Sülfat'tır. Belirtilere göre tedavi edilir.

Formülasyonu: Suda Çözünen Toz (SP)
Aktif Madde: % 50 Formetanate hydrochloride

bottom of page