top of page

Potegon 20 SP

Potegon 20 SP

%20 Acetamiprid

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜ KULLANMA ŞEKLİ

Pamuk tütün beyazsineğine karşı beyazsinek yoğunluğu dikkate alındığında yaprak başına 10 larva+pupa bulunduğunda uygulamaya başlanmalıdır.

Pamuk yaprakbitine karşı fide döneminde seyreltmeden sonra % 50 bulaşık fide, tarla döneminde ise 1 yaprakta ortalama 25 yaprakbiti saptandığında uygulamaya başlanmalıdır.

Pamuk yaprakpirelerine karşı sürveylerde 50 da’lık bir pamuk tarlası 4 bölüme ayrılır. Her bölümden rastgele seçilen bitkilerin ana gövdesine ait alt, orta ve üst kısmından alınan 1’er adet olmak üzere toplam 25 yaprağın tamamındaki yaprakpireleri sayılır. Bu şekilde tüm alandan toplam 100 yaprakta yaprak başına ortalama zararlı sayısı bulunur. Yaprak başına ortalama 10 adet yaprakpiresi saptandığında uygulama yapılmalıdır.

Patateste patates böceğine karşı, tarlaya köşegenleri istikametinde girilerek, zararlının yumurta, larva ve ergini aranır. Herhangi bir dönemine rastlanması o tarlanın bulaşık olduğunu gösterir. Birinci döle karşı uygulama yapılacaksa, bitkilerde ilk olgun larvalar (4.dönem) görüldüğünde yapılmalıdır. İkinci döle karşı uygulama yapılması durumunda ise yumurta açılımının tamamlanması gerekir. Bu dönemde de, böcek yoğunluğuna bağlı olarak meydana gelecek zarar bitki tarafından tolere edilebileceğinden, uygulama gerekmeyebilir.

Domates, Hıyar (sera), Biber (sera) ve Patlıcanda (sera) tütün beyazsineği ve sera beyazsineğine karşı beyazsinek ile bulaşık olduğu saptanan tarlaya köşegenler yönünden girilir. Her 5 adımda bir alt, orta ve üst yapraklardan olmak üzere 50 yaprak toplanır. Yaprak başına 5 larva+pupa olduğunda uygulamaya başlanmalıdır.

Antepfıstığında antepfıstığı psillidine karşı haftalık olarak 100 bileşik yaprakta yapılan sayımlar sonucu yaprak başına 20-30 nimf görüldüğünde, yumurtaların büyük çoğunluğu açıldığında ve ilk ergin parazitoit çıkışı ve yaprak yüzeyinde yapışkan tabaka (fumajin) olmadan önce uygulama yapılmalıdır.

Elmada elma yeşil yaprakbitine karşı vejetasyon süresince 100 sürgünden 15’inde bulaşıklık olursa uygulama yapılmalıdır.

Biber, Karpuz şeftali yaprakbitine karşı uygulama zamanını tespit etmek amacıyla Nisan ayından itibaren tarlaya köşegenler doğrultusunda girerek 3-5 adımda bir, bitkilerin taze yaprak ve sürgünlerinden tesadüfi olarak birer yaprak koparılır. 20-40 yaprakta lupla yapılan sayımlarda yaprak başına ortalama 10-20 adet ise uygulamaya başlanır. Bununla birlikte parazitoit ve predatör varlığı gözlenerek uygulamaya karar vermeden önce faydalıların etkinliklerine bakılmalıdır.

Tütünde şeftali yaprakbitine karşı bir yaprakta ortalama 25 adet nimf+ergin görüldüğünde uygulamaya geçilmelidir. Fide döneminde zararlı görülünce uygulama yapılır.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Uygulama için çok miktarda karışım yapmadan önce ön karışım denemelerinin yapılması tavsiye edilir.

Aktif Madde: % 20 Acetamiprid
Formulasyon: Suda Çözünen Toz (SP)
Ambalaj: 100 g, 400 g, 1 kg

Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanın.
Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve ürün bilgilerini okuyun.

bottom of page