top of page

Natugren 20 SC

Natugren 20 SC

200 g/l Chlorantraniliprole

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Pamukta Yeşilkurt: Yapılacak sürveylerde 3m’lik pamuk sırası uzunluğunda ortalama 2 larva bulunduğunda uygulama yapılmalıdır. Bu zararlıların herhangi bir dölüne karşı kullanılabilir. En iyi etki için yumurtaların açıldığı dönemde ilaçlama yapılması uygundur. Zararlının dönem içerisindeki yoğunluğuna bağlı olarak gerekirse 10-14 gün arayla ilaçlama tekrarlanmalıdır. Larvalar gündüzleri genellikle tarak, çiçek ve koza içinde beslendiklerinden sabah erken saatlerde veya akşam geç saatlerde ilaçlama yapılmalıdır.

Pamukta Pamuk Yaprak kurdu: Haftalık olarak yapılacak sürveylerde; 25 bitkide ortalama 2 yumurta paketi veya ocak, ya da bitki başına 0,5 larva görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır. Larvalar yumurtadan yeni çıktığında yani ocak henüz dağılmadan yapılmalıdır. Yumurtadan yeni çıkmış larvalar daha çok bitkinin üst kısımlarında bulunduğundan bu dönemde yapılacak ilaçlamalar daha etkili olmaktadır. Zararlının dönem içerisindeki yoğunluğuna bağlı olarak gerekirse 10-14 gün arayla ilaçlama tekrarlanmalıdır.

Pamukta Dikenlikurt: Tarla sürveyinde 3 metrelik pamuk sırasında ortalama 2 larva veya 4 açılmaya yakın yumurta bulunduğunda koza sürveyinde %10 bulaşık koza varsa ilaçlama yapılmalıdır. Pamukta sezon içinde aynı yerde ikiden fazla NATUGREN 20 SC uygulaması yapılmamalıdır.

Elma, Armut Armut Yaprak galerigüvesi: Her ağaçtan 20 adet olmak üzere en az 5 ağaçtan, belirlenen yerlerden yaprak alınıp canlı larva sayılmalıdır. Yaprak başına 4 veya daha fazla canlı larva varsa ve parazitlenme oranı çok düşükse ilaçlama yapılır.

Elma, Armut, Ayva Elma İç kurdu: Elma içkurduna karşı ilaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yönlendirilmelidir. NATUGREN 20 SC ile bu zararlı ile mücadelede en iyi etki her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak, yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir. Armut, Ayva da tahmin ve erken uyarı sistemi dikkate alınız. İlacın etki süresi dikkate alınarak 14 gün sonra birinci döle karşı ilaçlama tekrarlanmalıdır. İkinci ve daha sonraki döllere karşı da zararlı ilaçlamayı gerektirecek yoğunlukta olduğu takdirde aynı şekilde ilaçlamalara devam edilmelidir. Elma, Armut ve Ayva da sezon içinde aynı yerde ikiden fazla NATUGREN 20 SC uygulaması yapılmamalıdır.

Şeftali, Kayısı Şeftali güvesi ve Doğu Meyve güvesi: İlaçlama zararlının yumurta bırakma döneminde, yumurtalar açılmadan ve meyveye giriş olmadan önce yapılmalıdır. Meyve ilk larva zararı görülür görülmez veya ilk ergin çıkışı görüldükten 10 gün sonra ilaçlama yapılır. Kullanılan ilacın etki süresi, yeni larva zararı ve hasat tarihi dikkate alınarak ikinci bir ilaçlama yapılabilir. Zararlı yoğunluğuna bağlı olarak ilaçlama 14 gün arayla tekrarlanmalıdır. Şeftali ve Kayısıda sezon içinde aynı yerde ikiden fazla NATUGREN 20 SC uygulaması yapmayınız.

Erik Şeftali güvesi: İlaçlama zararlının yumurta bırakma döneminde, yumurtalar açılmadan ve meyveye giriş olmadan önce yapılmalıdır. Meyve ilk larva zararı görülür görülmez veya ilk ergin çıkışı görüldükten 10 gün sonra ilaçlama yapılır. Zararlı yoğunluğuna bağlı olarak ilaçlama 14 gün arayla tekrarlanmalıdır.

Erikte sezon içinde aynı yerde ikiden fazla NATUGREN 20 SC uygulaması yapmayınız.

Patateste Patates böceğine: Günlük ortalama sıcaklık 14-15°C ye ulaştığında tarlaya köşegenleri istikametinde girilerek, ocaklarda zararlının yumurta, larva ve ergini aranır. Herhangi bir dönemine rastlanması o tarlanın bulaşık olduğunu gösterir. Birinci döle karşı uygulama yapılacaksa, bitkilerde ilk olgun larvalar görüldüğünde yapılmalıdır. İkinci döle uygulama yapılması durumunda ise yumurta açılımının tamamlanması beklenmelidir. Bu dönemde de, böcek yoğunluğuna bağlı olarak meydana gelecek zarar bitki tarafından tolere edilebildiğinden uygulama gerekmeyebilir. Patateste sezon içinde aynı yerde ikiden fazla NATUGREN 20 SC uygulaması yapmayınız.

Mısırda Mısır Koçankurdu ve Mısır kurdu: Birinci üründe; 50 dekarlık tarla bir ünite kabul edilerek, tarlada zikzak şeklinde gidilerek 100 bitkideki bulaşma (yumurta kümesi ve yaprak, gövde, koçan, tepe ve koçan püskülündeki yenikler) tespit edilir. Bulaşık bitki sayısının %5 ve üzerinde olması durumunda ilaçlama yapılır. İkinci üründe; 50 dekarlık tarla bir ünite kabul edilerek, tarlada zikzak şeklinde gidilerek 100 bitkideki yumurta paketi kontrolü ve sayımı yapılır. Mısır koçankurdu yumurta kümeleri yaprak kınının gövdeyi saran iç yüzünde; Mısırkurdu yumurta kümeleri ise genelde yaprakların alt yüzünde bulunur. İlaçların etki süreleri dikkate alınarak 10 veya 15 gün ara ile 2 ya da 3 ilaçlama yapılır.

Mısırda Bozkurt: Zararlının bulunması muhtemel olan tarlalarda sıraya ekim yapılan yerlerde 10 ayrı yerde 3’er m’lik sıralar üzerinde en az iki yenik bitkinin bulunduğu tarlalarda ilaçlama yapılmalıdır. Mısırda sezon içinde aynı yerde ikiden fazla NATUGREN 20 SC uygulaması yapmayınız.

Bağ salkım güvesi: Eşeysel çekici tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı henüz en üst seviyeye ulaşmayıp artışın devam etmesi, etkili sıcaklıklar toplamı birinci dölde 95-100 gün derece, ikinci dölde 450-460 günderece, üçüncü dölde 970-980 gündereceye ulaşması ve bitki fenolojisi; birinci dölde çiçek tomurcuğu, ikinci dölde koruk, üçüncü dölde tatlanma başlangıcı döneminde olması halinde ve bağda ilk yumurta görülmeden ilaçlamaya karar verilir. Her döle karşı bir ilaçlama yapılır.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Diğer bitki koruma ürünleriyle karıştırılması tavsiye edilmez. Karışıma ihtiyaç duyulması halinde bir ön karışım testi yapılması tavsiye önerilir.

Aktif Madde: 200 g/l Chlorantraniliprole

Formulasyon: Süspansiyon Konsantre (SC)

Ambalaj:

Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanın.

Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve ürün bilgilerini okuyun.

bottom of page