top of page

Andozong CS 50

Andozong CS 50

50 g/l Lambda-cyhalothrin

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Pamukta yeşilkurta karşı rastgele seçilen 3 m sıra uzunluğundaki tüm bitkiler kontrol edilerek yeşilkurt yumurta ve larvaları sayılır ve 3 m’ lik sıra uzunluğunda ortalama 2 larva bulunduğunda uygulamaya karar verilir.

Elma ve Armutta Elma içkurduna karşı: Elma içkurduna karşı yapılacak ilaçlamalar tahmin ve erken uyarı sistemine göre yönlendirilmelidir. Elma içkurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir.

Bağ salkım güvesine karşı salkım güvesi uygulama zamanları tahmin-uyarı sistemine göre belirlenir. Larvisit uygulama için tuzaklarda yakalanan kelebek sayısı tepe noktasına ulaşıp, düşmeye başlamalı, etkili sıcaklık toplamı 1. dölde 120 gün-derece, alacakaranlık sıcaklıkları üst üste 2 gün 15 °C ve üzerinde olmalı, bu durum ilerleyen günlerde de devam etmelidir. Etkili sıcaklık toplamı 2. dölde 520 gün-derece, 3. dölde 1047 gün-dereceye ulaşmalı, asma fenolojisi 1. dölde çiçek tomurcuğu, 2. dölde koruk, 3. dölde tatlanma başlangıcı döneminde olmalıdır. İlk larva çıkışı görüldüğünde uygulamaya karar verilir. Her döle bir uygulama yapılır.

Bağ maymuncuklarına karşı bir önceki yıldan zararlının sorun olduğu bilinen bağda tesadüfen seçilen 5x5=25 asmadan 10’unda gözlerin uyandığı devrede zararlı veya zararı saptanınca uygulama yapılmalıdır. Bir uygulama yeterlidir.

Mısırda Mısır kurdu ve Mısır koçankurduna karşı ilk yumurta tespit edildiğinde uygulama yapılır. İlk uygulamayı takiben 15 gün ara ile 2 uygulama daha yapılır.

Mısırda bozkurtlara karşı: Yüzey ilaç denemesinde; ilaçlama ilkbaharda kesik bitkilerin görüldüğü mısırın fide döneminde bir kez yapılmalıdır. İlaçlamaların toprak yüzeyinin nemli olduğu zamanda ve akşamüzeri yapılması uygundur.

Patateste Patates böceğine karşı günlük ortalama sıcaklık 14-15°C ye ulaştığında tarlaya köşegenleri istikametinde girilerek, ocaklarda zararlının yumurta, larva ve ergini aranır. Herhangi bir dönemine rastlanması o tarlanın bulaşık olduğunu gösterir. Birinci döle karşı uygulama yapılacaksa, bitkilerde ilk olgun larvalar görüldüğünde yapılmalıdır. İkinci döle uygulama yapılması durumunda ise yumurta açılımının tamamlanması beklenmelidir. Bu dönemde de, böcek yoğunluğuna bağlı olarak meydana gelecek zarar bitki tarafından tolere edilebildiğinden uygulama gerekmeyebilir.

Patateste bozkurtlara karşı: İlaçlama her yaşta larvanın yoğun olarak bulunduğu dönemde yapılır. İlaçlama akşamüzeri ve sulamadan sonra yapılmalıdır. Bir ilaçlama yeterlidir.

Şekerpancarı pirelerine karşı: Yeşil aksam ilaçlaması için deneme öncesi deneme yerinde zararlı popülasyon seviyesi kontrol edilir, bitki başına en az 5 ergin bulunmalıdır. Her ilaçlama için uygulama sayısı birdir.

Domateste yeşilkurta karşı: tarlaya köşegenler yönünden girilip, tarlanın büyüklüğüne göre 50-100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde, yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 5'i bulaşık bulunmuş ise uygulama yapılır.

Fındıkta Fındık kurduna karşı: İlaçlama fındık meyvelerinin 3-4 mm çapta olduğu dönemde yapılmalıdır.

Lahanada Lahana yaprakgüvesine karşı: Tarlaya köşegenleri doğrultusunda girilip her 10 adımda bir bitki kontrol edilir. Zarar belirtilerine yaygın olarak rastlandığında ilaçlamaya karar verilir.

Hububatta Kımıla karşı: Kımıl 2.-5. Dönem nimf ve yeni nesil erginlerini hedef alan deneme yeri bulma çalışmalarına ise Orta Anadolu Bölgesi koşullarında genellikle haziran ayı sonlarında (nimflerin çoğunluğu 3-4.döneme ulaştığı günlerde) başlanmalıdır. İlaçlama nimf ve yeni nesil erginlerine karşı ise yeni nesil erginlerin %10-30 oranında görüldüğü Orta Anadolu bölgesi koşullarında temmuz ayının ilk yarısında yapılmaldır.

Hububatta Ekin kamburböceğine karşı: Yüzey ilaçlaması ise, bölgenin iklim koşulları ve fenolojisi de dikkate alınarak geç sonbahar veya erken ilkbaharda larva faaliyetinin yoğun olarak görüldüğü günlerde sadece bir kez yapılmalıdır.

Zeytin güvesine karşı: Zararlının çiçek dölünde ilaçlama tavsiye edilmemektedir. Ancak ürünün az olduğu yıllarda mevsim başında yaprak ve yeni sürgünlerde % 10'dan fazla zarar görüldüğünde, çiçek dölünde ilk kelebeklerin yakalanmasından 7-10 gün sonra çiçek dölüne bir ilaçlama yapılır. Tercihen sadece meyve dölüne karşı ilaçlama yapılmalıdır. Kontrol edilen mercimek büyüklüğündeki meyvelerin % 10'nunda canlı "yumurta+larva" olduğunda ilaçlama yapılır.

Zeytin Sineğine karşı: Meyvelerin yumurta koyma olgunluğuna geldiği dönemde meyvelerde vuruk sayımları yapılarak; sofralık çeşitlerde % 1, yağlık çeşitlerde % 6-8 vuruk saptandığında ilaçlama yapılır.

Zeytin Karakoşniline karşı: Uygulama zamanı, aktif larva çıkışma göre saptanır. Yapılan kontrollerde 80-100 cm'lik sürgünde ortalama 4-6 adet ergin dişi koşnile ulaştığında mayıs ayının sonlarından itibaren ve % 50'nin açıldığı devrede birinci uygulama, % 90'ının açıldığı devrede ise 2. uygulama yapılmalıdır. Ancak zararlının % 50-90 açılımının olduğu dönemde, bahçede diğer zararlılara (Zeytin kabuklubiti vs.) karşı yapılan uygulamalar bu zararlıyı baskı altına aldığından, bir uygulama yeterlidir.

Zeytin Pamuklubitine karşı: İlaçlama, sürgün uçlarında ilk pamuklanmalar görüldükten 7-10 gün sonra başlamak üzere çiçeklenme zamanına kadar yapılır.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ: ANDOZONG CS 50 adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup 3A olarak sınıflandırılmış bir insektisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için ANDOZONG CS 50 ’nin aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (Grup 3A harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU: Diğer bitki koruma ürünleri ile karıştırılması tavsiye edilmez. Karışıma ihtiyaç duyulması halinde bir ön karışım testi yapılması önerilir.

Aktif Madde: 50 g/l Lambda-cyhalothrin
Formulasyon: Kapsül Süspansiyon (CS)
Ambalaj: 250 ml, 500 ml, 1 L, 5 L

Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanın.
Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve ürün bilgilerini okuyun.

bottom of page