top of page

Amassis 25 EC

Amassis 25 EC

25 g/l Beta-Cyfluthrin

Buğdayda Süneye karşı, Esas olarak, 1.-3. nimflere karşı kimyasal mücadelenin uygulanmasıdır. Uygulamaya m²’ de 10 nimf ve üzerinde yoğunluk tespit edildiğinde başlanmalıdır. Uygulamalara 4. Dönem nimfler görülünceye kadar devam edilmelidir. Eğer bu süre içerisinde bitirilemez ise 4.ve 5. nimf dönemlerinde de uygulamaya devam edilebilir.

Buğday Hububat hortumlu böceğine karşı, Mücadele zamanının tespiti için erginlerin topraktan ilk çıkışı izlenmelidir. Çıkıştan takriben 10 gün sonra (sapa kalkma dönemi) uygulamaya başlanmalıdır.

Patateste Patates böceğine karşı, Mücadele zamanının tespiti amacıyla, günlük ortalama sıcaklık 14-15°C ye ulaştığında haftada bir gözle inceleme yapılmalıdır. Örnekleme için, tarlaya köşegenleri istikametinde girilerek, zararlının yumurta, larva ve ergini aranır. Herhangi bir dönemine rastlanması o tarlanın bulaşık olduğunu gösterir. Birinci döle karşı uygulama yapılacaksa, bitkilerde ilk olgun larvalar (4.dönem) görüldüğünde yapılmalıdır. İkinci döle karşı uygulama yapılması durumunda ise yumurta açılımının tamamlanması gerekir. Bu dönemde de, böcek yoğunluğuna bağlı olarak meydana gelecek zarar bitki tarafından tolere edilebileceğinden, uygulama gerekmeyebilir.

Elma Yeşil yaprakbitine karşı, Vejetasyon süresince 15 bulaşık sürgün görüldüğünde uygulama yapılmalıdır.

Antepfıstığı Psillidine karşı, Haftalık olarak 100 bileşik yaprakta yapılan sayımlar sonucu yaprak başına 20-30 nimf görüldüğünde, yumurtaların büyük çoğunluğu açıldığında ve ilk ergin parazitoit çıkışı ve yaprak yüzeyinde yapışkan tabaka (fumajin) olmadan önce uygulama yapılmalıdır.

Domates Şeftali yaprakbitine karşı Tarlaya köşegenler doğrultusunda girerek 3-5 adımda bir koparılan 20-40 yaprakta yaprak başına ortalama 10-20 adet zararlı görüldüğünde uygulama yapılır. Bununla birlikte parazitoit ve predatörler gözlenerek, uygulamaya karar vermeden önce faydalıların etkinliği dikkate alınmalıdır.

Zeytin güvesine karşı Zararlının çiçek dölünde ilaçlama tavsiye edilmemektedir. Ancak ürünün az olduğu yıllarda mevsim başında yaprak ve yeni sürgünlerde % 10’dan fazla zarar görüldüğünde, çiçek dölünde ilk kelebeklerin yakalanmasından 7-10 gün sonra çiçek dölüne ait bir uygulama yapılır. Tercihen sadece meyve dölüne karşı uygulama yapılmalıdır. Kontrol edilen mercimek büyüklüğündeki meyvelerin % 10 unda canlı ‘yumurta+larva’ olduğunda uygulama yapılır.

Zeytin sineğine karşı, Meyvelerin yumurta koyma olgunluğuna geldiği dönemde meyvelerde vuruk sayımları yapılarak; sofralık çeşitlerde % 1, yağlık çeşitlerde % 6-8 vuruk saptandığında uygulama yapılır.

Zeytin karakoşniline karşı, Uygulama zamanı aktif larva çıkışına göre saptanır. Bu amaçla yumurtaların %50’nin açıldığı dönemde birinci, %90’nın açıldığı dönemde ise ikinci uygulama yapılır.

Soya Yaprak kurduna karşı, Yapılan sürveylerde 3 m sıra uzunluğunda 6 larva bulunduğunda veya yeni açılmış 2 yumurta paketi olduğunda uygulamaya başlanmalıdır.

Mısır Mısırkoçan kurdu ve Mısır kurduna karşı, Yumurta ilk tesbit edildiğinde uygulamaya başlanır. 15 gün ara ile 3 uygulama yapılır.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU

Propineb, Thiram ile karışabilir. Tebuconazole ve Bordo bulamacı ile karışmaz. Uygulama için büyük miktarda karışım yapmadan önce ön karışım testi yapılması tavsiye edilir.

Aktif Madde: 25g/l Beta-Cyfluthrin
Formulasyon: EMÜLSİYON KONSANTRE ( EC )
Ambalaj: 100 ml, 200 ml, 250 ml, 400 ml, 500 ml, 1 L, 5 L, 10 L

Bitki koruma ürünlerini dikkatli kullanın.
Kullanmadan önce mutlaka etiketi ve ürün bilgilerini okuyun.

bottom of page