top of page

Goldamiral 5 EC

Goldamiral 5 EC

50 g/L Pyriproxyfen

- Bitki koruma ürününü ambalajında kapalı olarak muhafaza ediniz.
- Boşalan ambalajları usulüne uygun olarak imha ediniz.
- Boşalan ambalajları başka amaç için kesinlikle kullanmayınız.
- Boşalan gıda ve içecek kutularına bitki koruma ürünü koymayınız.
- Arılara zehirlidir. Çiçeklenme zamanı kullanmayınız.
- Balıklar için zehirlidir,Yeraltı ve yerüstü sularına bulaştırmaktan kaçınınız.
- Bitki koruma ürünü normal serin ve kuru koşullarda 2 yıl süre ile depolanabilir.
- Tavsiyeye uygun kullanıldığında fitotoksik değildir.

GOLDAMİRAL 5 EC (Pyriproxyfen 50 g/L) Alkali özellikteki bitki koruma ürünleri ile karışmaz. Ancak diğer bitki koruma ürünleri ile karışım yapmadan önce ön karışım testi yapılması önerilir.

PYRIPROXYFEN
Böcek regülatörü etkisini 20-30 gün korur. İlaçlanmış bitkilerde bulunan ya da sonradan konan yumurtalar açılmaz. Larvalar ve nimflerin gelişimi engellenir ve dönem değiştirme sırasında ölürler.
Juvenil hormonu özdeşi olarak görev yapar.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ

Özellikleri: Böcek regülatörü etkisini 20-30 gün korur. Bitki koruma ürünü uygulanmış bitkilerde bulunan ya da sonradan konan yumurtalar açılmaz. Larvalar ve nimflerin gelişimi engellenir ve dönem değiştirme sırasında ölürler. Uygulama sabah çiğ kalktıktan sonra veya akşam serinliğinde yapılmalıdır. Her türlü aletle püskürtülebilir.

Şeftalide dut kabuklubitine karşı uygulama birinci ve ikinci döllere karşı yapılır. İlk larva çıkışında ve bundan 20 gün sonra olmak üzere iki uygulamalı olarak yapılır. Ancak ikinci dölde bazı şeftali çeşitlerinin hasat dönemine gelmiş olması göz önünde bulundurulmalıdır.

Zeytin kabuklubitine karşı zararlının 1. dölüne karşı çok yüksek popülasyonlar dışında uygulama yapılmamalıdır. Zararlının ikinci dölünde ise, bahçedeki zararlı yoğunluğu ve parazitlenme oranı göz önüne alınmalıdır. Uygulama yumurtaların % 50’sinin açıldığı ve birinci dönem larvaların çoğunlukta olduğu zaman yaprak ve meyvelerin tamamının ıslanabileceği şekilde yapılır. Bir uygulama yeterlidir.

Zeytin karakoşniline karşı uygulama zamanı aktif larva çıkışına göre saptanır. Yapılan kontrollerde 80-100 cm’lik sürgünde ortalama 4-6 adet ergin dişi koşnile ulaştığında Mayıs ayının sonlarından itibaren ve % 50’sinin açıldığı devrede birinci uygulama, % 90’ının açıldığı devrede ise 2. uygulama yapılmalıdır. Ancak zararlının % 50-90 açılımının olduğu dönemde, bahçede diğer zararlılara (zeytin kabuklubiti v.s) karşı yapılan uygulamalar bu zararlıyı baskı altına aldığından, bir uygulama yeterlidir.

Pamukta tütün beyazsineğine karşı beyazsinek yoğunluğu dikkate alındığında yaprak başına 10 larva + pupa bulunduğunda mücadeleye başlanmalıdır.

Domates (Sera), Biber (Sera), Patlıcan (Sera), Hıyar (Sera), kornişon (Sera) - Tütün Beyazsineği: Beyazsinek ile bulaşık olduğu saptanan alana köşegenler yönünden girilir. Her 5 adımda bir alt, orta ve üst yapraklardan olmak üzere 50 yaprak toplanır. Yaprak başına 5 larva-pupa olduğunda kimyasal mücadele uygulanır.

Gül koşnili: İlkbaharda koşnilin beslenerek kabarmasından itibaren henüz yumurtlama dönemine girmeden önce (Nisan ortası veya Mayısın ilk haftası) veya koşnilin yumurta açılımının en yüksek olduğu dönemde, birinci dönem larvalara karşı uygulama yapılmalıdır.

Kayısıda San-Jose Kabuklubiti: Yaz mücadelesi şeklinde, San-Jose kabuklubitinde yavrulama başladığı günlerde 1. uygulama, 2. uygulama ise birinci uygulamadan 20 gün sonra yapılır.

Kayısıda dut kabuklubiti: Birinci ve ikinci döle karşı uygulamalar ilk larva çıkışında ve bundan 20 gün sonra yapılır.

Antepfıstığı psillidi: Mayıs ayı ortalarından itibaren, haftada bir yapılacak sayımlar sonucunda 100 bileşik yaprakta yapılacak sayımlarda bileşik yaprak başına ortalama 20-30 nimf görülmesi, ilk yazlık ergin ve yumurta sayısında belirgin bir artışın kaydedilmesi, konulan yumurtaların birçoğunun açılmış olması, ve ilk ergin parazitoid çıkışlarının başlamış olması gibi koşullara uyularak tek uygulama yeterlidir.

Armut psillidi: Kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların hemen hemen tamamının açılıp, ikinci ve üçüncü dönem nimfler görülmeye başladığı ve sürgünlerin % 15’den fazlasında bulaşma görüldüğünde uygulama yapılır. Her sürgünde bir birey görüldüğü zaman o sürgün bulaşık kabul edilir.

bottom of page