top of page

Delfin WG

Delfin WG

32000 IU/Mg Bacillus Thuringiensis

Bacillus thuringiensis, toprakta doğal olarak bulunan bir bakteridir. Olgunlaşmamış böceklere (larva) toksik olan proteinler üretirler. Çok sayıda Bacillus thuringiensis varyetesi vardır. Her biri farklı böcek gruplarını hedef alır. Hedef böcekler arasında böcekler, sivrisinekler, kara sinekler, tırtıllar ve güveler bulunur. Bacillus thuringiensis var. kurstaki özellikle tırtıllara ve güve larvalarına karşı etkilidir.
DELFİN®, Bacillus thuringiensis var. kurstaki ‘nin toksinlerini içerir. Kontak etkili bir üründür. Delfin bitkiye uygulandığında, hedef larvalar toksinleri tüketir ve bağırsaklarında aktive olur. Aktifleştirilmiş toksin bağırsaklarını parçalamakta ve böcekler enfeksiyon dan dolayı açlıktan ölmektedir. Ölüm birkaç saat veya 1 hafta içinde ortaya çıkabilir. Bu ürün sadece yapraktan püskürtme ile uygulanabilir. Delfin diğer kimyasal ürünlerle karışabilir. Kullanımdan önce bir karışım testi yapmanızı öneririz.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ
Bağda Salkım Güvesi; ilk larvalar yumurtadan çıkar çıkmaz, aktif beslenme döneminde uygulama yapılmalıdır. DELFİN'in etkisinin tam alınabilmesi için iyi bir kaplama ilaçlama yapılmalıdır. Mide zehiri biyolojik bir insektisit olduğundan, uygulamadan kısa bir süre sonra larvanın beslenmesi durur. Canlı görülmesine rağmen gıda alamadığı için zarar vermez. 1-3 gün içinde larva ölür. Bekleme süresi ve kalıntı problemi yoktur.
Domateste Yeşilkurt mücadelesinde esas, koruyucu mücadele yapmaktır. Larvalar meyveye giriş yapmadan önce ilaçlamaya başlamak gerekir. Bunun için, domates tarlasının büyüklüğüne göre 50-100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap, meyve ve sürgünlerinde yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 5’inde zararlıya rastlanırsa hemen mücadeleye başlanır.
Domates güvesi: Ergin çıkısını saptamak için üretim sezonunun başlangıcından itibaren tarlada (1-2 tuzak/ha) ve serada (1 tuzak/sera) eşeysel çekici tuzaklar kullanılır. Tuzaklar haftada bir kontrol edilir ve tuzakta ilk ergin görüldüğünde üretim alanının büyüklüğüne göre en az 100 bitki kontrol edilerek, bitkinin çiçek, yaprak, sap ve sürgünlerinde, yumurta ve larva aranır. 100 bitkiden 3’ü yumurta ve larva ile bulaşık ise mücadeleye karar verilir. İlaçlamadan 5-6 gün sonra bitkiler tekrar kontrol edilir. Gerekirse ilaçlama tekrarlanabilir.
Elma İç kurduna karşı yapılacak ilaçlamalar tahmin ve uyarı sistemine göre yönlendirilir. Elma iç kurdu mücadelesinde hedef, her döle ait larva çıkısı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden önce öldürmektir. Döllere ait ilk ilaçlama zamanlarını sağlıklı bir şekilde saptamada ilk larva çıkışlarının belirlenmesi çok önemlidir. Birinci döle karsı 10 gün ara ile 4, ikinci döle karsı 10 gün ara ile 3, ve üçüncü döle karsı 10 gün ara ile 2 ilaçlama yapılır.
Turunçgillerde Harnup güvesinin biyolojik mücadelesinde, Bacillus thuringiensis'li preparatlar ilk larva çıkısından itibaren 10-15 gün ara ile kaplama olarak ve özellikle meyveler iyice ıslanacak şekilde uygulanmalıdır.
Narda Harnup güvesi; Meyveler yumurta bırakma olgunluğuna gelince (3-5cm çapı) başlanır. Kaplama olarak ve özellikle meyveler iyice ıslanacak şekilde ilaçlama yapılır. Bulaşıktık devam ederse ilaçlama tekrarlanır.

ÜRÜN ADI : DELFİN®WG
GRUP : 11A
TANIM : BİYOLOJİK İNSEKTİSİT (BÖCEK İLACI)
ETKİN MADDE : Bacillus Thuringiensis var. Kurstaki (32.000 lU/mg)
AMBALAJ : 500 Gr

bottom of page