top of page

Dark Blue 50 WP

Dark Blue 50 WP

%50 Captan

Armut Karalekesi:Dal sıracası yok ise 1. uygulama çiçek gözleri kabardığında, 2. uygulama beyaz rozet döneminde, 3. uygulama çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce, 4. ve diğer uygulamalar hava şartlarına ve hastalığın seyrine göre 8-10 gün ara ile yapılmalıdır.
Elma Karalekesi: Dal sıracası yok ise 1. uygulama çiçek gözleri kabardığında, 2. uygulama pembe çiçek tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görülünce), 3. uygulama çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce, 4. ve diğer uygulamalar ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlara göre 10 gün ara ile yapılır.
Eriklerde Cep Hastalığı: 1. uygulama tomurcuğun kabardığı dönemde, 2. uygulama çiçek taç yapraklarının %80 döküldüğü dönemde yapılmalıdır.
Şeftali, Kiraz, Vişne-Sert Çekirdekli Meyvelerde Çiçek Monilyası:
1. uygulama: Çiçeklenme başlangıcında (% 5-10 çiçekte),
2. uygulama: Tam çiçeklenmede (% 90-100 çiçekte).
Şeftali-Yaprak Delen (Çil):
1. uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,
2. uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları kabardığı dönemde, çiçekler açmadan önce yapılır.
Kayısı-Yaprak Delen (Çil):
1. uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra,
2. uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde),
3. uygulama: Meyvelerde çanak yaprağı ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken yapılmalıdır.
Turunçgil Meyvelerinde Kahverengi Çürüklük ve Gövde Zamklanması:
Meyve Enfeksiyonlarına Karşı:
1. uygulama: Sonbaharda yağışlar başlamadan önce yapılmalıdır,
2. uygulama: Havalar yağışlı giderse 1. ilaçlamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.
Gövde ve Kökboğazı Enfeksiyonlarına Karşı:Gövde veya kök boğazı enfeksiyonlarında bir uygulama yapılır. Yara yerindeki kabuk temiz bir bıçak ile tamamen temizlenmeli ve özellikle ağaç tacının 1–1,5 metre yüksekliğe kadar olan kısımları iyice ilaçlanmalıdır.
Yenidünya Karalekesi:
1. uygulama: Sonbaharda çiçek tomurcukları kabarmadan önce,
2. uygulama: Çiçek tomurcukları açılmadan önce ,
3. uygulama: Çiçek taç yapraklarının dökülmesinden sonra,
4. ve diğer uygulamalar: 3. uygulamadan hasada 20 gün kalıncaya kadar, 10 gün arayla yapılmalıdır.
Bağ Mildiyösü: 1. uygulama sürgünler 25-30 cm olunca, 2. ve daha sonraki uygulamalara hastalığın seyri ve meteorolojik koşullara bağlı olarak enfeksiyon için uygun koşullar mevcut ise 8-10 gün ara ile devam edilir. Enfeksiyon için uygun koşullar ortadan kalkınca uygulamaya son verilir.
Bağda Ölükol: (Yaz Uygulaması)
1. uygulama: Sürgünler 2-3 cm olduğunda,
2. uygulama: Sürgünler 8-10 cm olduğunda,
3. uygulama: Sürgünler 25-30 cm'yi bulduğu devrede yapılmalıdır.
Sebzelerde Kök Çürüklüğü (Çökerten): Fidelikte hastalık görüldüğünde uygulamaya başlanır ve hastalık duruncaya kadar 2-3 kez bir hafta arayla uygulama yapılır. Domates Mildiyö: Mücadeleye çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.
Domates Yaprak Küfü: Yapraklarda ilk lekeler görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. 10-15 gün ara ile tekrarlanır. Hasada 15-20 gün kala ilaçlama kesilmelidir.
Marul Mildiyö: Fidelerde hastalık görülmeden koruyucu bir ilaçlama yapılmalıdır. Mildiyö görülürse hasta kısımlar toplanıp yok edildikten sonra birer hafta aralarla fidelerin tarlaya şaşırtılmasına kadar ilaçlamalar sürdürülmelidir. Tarla devresinde hastalığın çevrede görülmesi ile ilaçlamaya başlanmalı birer hafta aralarla hasattan en az bir hafta öncesine kadar devam edilmelidir. Fidelikte ilaçlama sulama yapıldıktan ve yapraklar kuruduktan sonra yapılmalıdır.
Soğan Mildiyö: Günlük ortalama sıcaklığın 16 0C’ye ulaşması ve orantılı nemin %80’i bulması ile mücadeleye başlanması gerekirse de çevrede ilk hastalık belirtilerinin saptanması ile ilaçlamalara başlanır.
Patates Mildiyö: Hastalık çıkışı için yüksek nem gibi iklim koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hatalığın şiddetine göre 10 gün aralıklarla ilaçlama tekrarlanır.
Karanfil Pası: Çiçekler sıraya geçirilmeden önce ilaçlanmaya başlanmalı ve 10’ar gün ara ile ilaçlamalar yapılmalıdır.
Sebzelerde Kurşuni Küf (Domates): Çevrede hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde veya bitkiler çiçeklenme devresinde iken başlanmalıdır.
Tütün Çökerten (Fidelerde): Fidelerin çıkışı tamamlandıktan sonra hastalık görüldüğünde ilaçlamaya başlanır.

Kategori:Bitki Koruma
Ürün Grubu: Fungisit (Mantar İlacı)
Aktif Madde: %50 Captan
Formülasyon: Islanabilir Toz (WP)

bottom of page