top of page

Soria WG

Soria WG

%26,7 Boscalid + %6,7 Pyraclostrobin

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:

Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışımlı su depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo su ile tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işleme devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON:

Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamada iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır

İLAÇLAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ:

Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoyu temiz su ile doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini çalıştırarak tüm parçalarını yıkamasını sağlayınız. Yıkama işlemi su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:

Domateste (Sera) Külleme; Hastalıkla etkin bir kimyasal mücadelede yapmak için gözler açılmadan ya da açılmak üzere iken bir ilk ilaçlama önerilmektedir. Daha sonra hastalığın bahçede çıkma durumuna göre birer hafta ile ilaçlama yapılabilir. İlaçlama altı kez tekrarlanabilir ya da daha önce belirtildiği gibi hastalık çıkış gösteriyorsa ilaçlamaya devam edilir. Genellikle hastalık meyveleri (bacı çeşitler hariç) etkilemez bu yüzden meyveler fındık büyüklüğüne gelince ilaçlamaya devam edilebilir. Ağustos aylarında sürgünler tekrar gelişmeye başlayınca da ilaçlama yapılmalıdır. İlaçlamalar ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır.



Biber (Sera) Külleme; İlaçlamalar bitkiler üzerinde ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanmalıdır.

Sebzelerde kurşuni küf; Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde veya bitkiler çiçeklenme devresinde iken başlanmalıdır. İlaçlamalar 10 gün arayla yapılmalıdır.

Çilek kurşuni küf: 

1.ilaçlama: ilk çiçeklerin %10’u açınca

2.ilaçlama: Çiçeklerin %50’si açınca

3.ilaçlama: İlk yeşil meyvelerin görüldüğü dönemde yapılmalıdır.

Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası: (Şeftali, Kiraz, Kayısı)

1. İlaçlama: Çiçeklenme başlangıcında (%5-10 çiçekte),

2. İlaçlama: Tam çiçeklenmede (%90-100 çiçekte).

Kimyasal ilaçlama yeşil aksam ilaçlamaları şeklinde uygulanır. Çevrede ilk belirtilerin görülmesiyle ilaçlamaya başlanmalıdır.

Patates erken yaprak yanıklığı: Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.



DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ

SORİA WG adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre GRUP C2: 7-C3: 11 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için SORİA WG’nin aynı sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise, farklı etki mekanizmasına sahip (GRUP C2: 7-C3: 11 harici) bitki koruma ürünlerinin kullanılmasına özen gösteriniz.



KARIŞABİLİRLİK DURUMU

Diğerbitki koruma ürünleri ile karıştırılması tavsiye edilmez. Karışım yapılacaksa karışım yapılmadan önce ön karışım denemesi yapılmalıdır.

Ertar Kimya
bottom of page