top of page

Vapnil

Vapnil

%50 Cyprodinil

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:
Tavsiye dozu üzerinden hesaplanan bitki koruma ürünü önce ayrı bir kapta bir miktar su ile karıştırılır. Uygulama makinesinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Makinenin karıştırıcısı çalışır durumdayken karışım depoya ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek depo suyla tamamlanır. Uygulama tamamlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan bitki koruma ürünün aynı gün içinde kullanınız.

KALİBRASYON:
Uygulama öncesinde uygulama makinesinin kalibrasyonu yapılmalıdır. Uygulamalarda iyi bir kaplama sağlayacak şekilde belirli alana verilecek karışım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Uygulamalar günün serin saatlerinde, rüzgarsız veya az rüzgarlı hava koşullarında yapılmalıdır.

UYGULAMA MAKİNESİNİN TEMİZLİĞİ:
Uygulamanın tamamlanmasından hemen sonra ilaçlama makinesinin deposunu güvenli bir şekilde boşaltınız. Depoya temiz su doldurduktan sonra karıştırıcıyı ve püskürtme sistemini, çalıştırarak tüm parçaların yıkanmasını sağlayınız. Yıkama İşlemini su kaynaklarının yakınında yapmayınız. Yıkama suyunu ve atıkları su kaynaklarına boşaltmayınız.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:
Elma Karalekesi:
1. İlaçlama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce),
2. İlaçlama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde),
3. İlaçlama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce,
4. ve diğer ilaçlamalar: İklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda, 12-14 gün aralıklarla yapılmalıdır.

Kayısı ,Şeftali Çiçek Monilyası:
1. İlaçlama: Çiçeklenme başlangıcında (%5-10 çiçekte),
2. İlaçlama: Tam çiçeklenmede (%90-100).

Armut Karalekesi:
1. İlaçlama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce),
2. İlaçlama: Beyaz rozet döneminde,
3. İlaçlama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce,
4. ve diğer ilaçlamalar: İklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda, 12-14 gün aralıklarla yapılmalıdır.

Bağ – Kurşuni küf:
Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde birinci uygulama tanelerin olgunluk başlangıcında yapılır. İkinci ve diğer uygulamalar kullanılan ürünün etki süresi dikkate alınarak yapılmalıdır. Son uygulama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilmelidir. Ege, Marmara ve Doğu Anadolu Bölgelerinde birinci uygulama çiçeklenmeden hemen önce yapılır. İkinci uygulama kapalı salkım döneminde yapılır. Üçüncü ve diğer uygulamalar kullanılan ürünün etki süresi dikkate alınarak yapılmalıdır. Son uygulama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilmelidir.

DİRENÇ İLE İLGİLİ BİLGİ:
VAPNIL adlı bitki koruma ürünü, etki mekanizmasına göre Grup D1;9 olarak sınıflandırılmış bir fungisittir. Aynı etki mekanizmasına sahip bitki koruma ürünlerinin tekrarlayan uygulamaları, direnç gelişimini teşvik etmektedir. Bu nedenle, direnç gelişimini geciktirmek için VAPNIL ’in aynı üretim sezonu içerisinde önerilen toplam uygulama sayısını aşmayınız. Uygulamanın tekrarlanması gerektiği durumlarda ise farklı etki mekanizmasına sahip ( Grup D1;9 harici) bitki koruma ürünleri kullanılmasına özen gösteriniz.

KARIŞABİLİRLİK DURUMU:
Diğer bitki koruma ürünleriyle karıştırmadan tek başına kullanınız. Büyük miktarda karışım yapmadan önce ön karışım denemelerinin yapılması tavsiye edilir.

Ürün grubu: Fungisitler
Aktif madde: %50 Cyprodinil
Formulasyon şekli: WG (Suda Dağılabilen Granül)
Kimyasal grubu: D1;9

bottom of page