top of page

Pivot 25 EC

Pivot 25 EC

250 g/l Tebuconazole

ÖZELLİKLERİ:
Triazole grubundan, sistemik bir fungisittir. Etki mekanizması açısından DMI(demethylation inhibitors) grubu içinde yer alır. Fungus hücrelerinde sterol biyosentezini engelleyerek etkili olur. Tedavi edici özelliktedir. Birçok kültür bitkisindeki Külleme, Karaleke, Monilya, Erken yaprak yanıklığı vb. hastalıklara karşı etkilidir. Ayrıca farklı formülasyonları tohum ilaçlamasında kullanılır. Bu gruptaki fungisitler; çeşitli kültür bitkilerindeki Oomycetes sınıfından olan Mildiyö etmenlerine (Phytophthora infestans, Peronospora spp., Plasmopora spp. vb.) ve bu sınıftan olan diğer funguslara etkili değildir. Zira, Oomycetes sınıfından olan funguslar gelişme ve üremeleri için sterol biyosentezine ihtiyaç duymazlar.

İLACIN HAZIRLANMASI VE KULLANIMI:
Buğday: Gerekli miktar ilaç ilaçlama aleti deposunda gerekli miktar su ile karıştırılarak, ilk hastalık belirtileri görüldüğünde, kaplama olarak uygulanmalıdır.
Bağ:
Birinci ilaçlama: Çiçekten önce sürgünler 20 – 30 cm boya erişince
İkinci ilaçlama: Koruklar saçma tanesi iriliğini aldığında
Üçüncü ilaçlama: İkinci ilaçlamadan 14 gün sonra yapılır. İklim koşulları hastalığın gelişmesine uygun gidiyorsa ilaçlamalara devam edilir.
Turunçgil: İlaçlamalara sürgün gelişimi ve ıklim özellikleri dikkate alınarak sürgünlerin gelişme başlangıcında veya ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanmalıdır.
Domates: Koruyucu olarak veya ilk hastalık belirtileri görüldüğünde ilaçlamaya başlanır. 10 – 14 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.

İLACIN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI:
Gerekli miktar ilaç az bir miktar su ile ayrı bir kapta bulamaç haline getirilerek yarıya kadar doldurulmuş ilaçlama aleti deposuna aktarılır.Daha sonra tank suyla tamamlanır ve bekletilmeden ilaçlamaya geçilir.
KARIŞABİLİRLİK DURUMU :
Genellikle yüksek derecede asidik ve bazik ilaçlarla karıştırılmaz. Kükürtlü ilaçlarla karıştırılmaz.

EC Emülsiyon Konsantre

Pivot 25 EC
Etiket
bottom of page