Anasayfa | Ürünler | Bitki Koruma | Fungisitler | Agrobest
Koritus
Koritus
%50 Cyprodinil
KORİTUS (Cyprodinil %50) ile ilaçlamadan önce ilaçlama aletinin memeleri kontrol edilip temizlenmeli, aletin düzgün çalışması sağlanmalıdır. İlaçlamadan önce aletin uygun bir şekilde kalibre edildiğinden emin olunuz. Kullanılacak ilaçlı su miktarını belirlemek için , önce sadece su ile belirli bir alandaki ağaçlar düzgünce ıslatılır. Harcanan su miktarı belirlenerek ağaç başına kullanılacak ilaçlı su miktarı hesaplanır.
KORİTUS (Cyprodinil %50) tavsiye edildiği şekilde kullanıldığında, tavsiye edilen kültür bitkileri üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Tereddüt halinde hassas ve yeni çeşitlerde bitki tahammülü kontrol edilmelidir.
KORİTUS (Cyprodinil %50) genellikle yumuşak çekirdekli ve sert çekirdekli meyve ağaçlarında kullanılan diğer fungisitler ile karışım halinde kullanılabilir. Şüphe halinde uygulamadan önce küçük bir karışabilirlik testi yapılmalıdır. Şayet KORİTUS (Cyprodinil %50) başka ilaçlar ile depo karışımı olarak kullanılacak ise ilaçları suya aşağıdaki sıraya göre koyunuz. Önce KORİTUS (Cyprodinil %50) , sonra karışıma giren diğer ilaçlar konur. Şayet karışım halinde kullanılacak ilaçlar arasında ‘ suda eriyebilir ambalaj’ da bulunanlar var ise önce bunlar, sonra KORİTUS (Cyprodinil %50) konur.
BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ
Elma karalekesi:
1. ilaçlama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce)
2. ilaçlama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde)
3. ilaçlama: Çiçek taç yaprakları % 70-80 dökülünce,
4.ve diğer ilaçlamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 12-14 gün aralıklarla yapılmalıdır.
Armut karalekesi:
1.ilaçlama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce)
2. ilaçlama: Beyaz rozet döneminde,
3. ilaçlama: Çiçek taç yaprakları % 70-80 dökülünce,
4.ve diğer ilaçlamalar ise iklim koşullarının hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 12-14 gün aralıklarla yapılmalıdır.
Şeftali ve Kayısı’da sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası:
1. İlaçlama; Çiçeklenme başlangıcında (% 5-10 çiçekte),
2. İlaçlama; Tam çiçeklenmede (% 90-100 çiçekte) yapılır.
Bağda kurşuni küf:
Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde;
1. ilaçlama: Tanelerin olgunluk başlangıcında,
2. ve diğer ilaçlamalar: Kullanılan ilacın etki süresi dikkate alınarak yapılmalıdır. Son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilmelidir.
Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgelerinde;
1. ilaçlama: Çiçeklenmeden hemen önce,
2. ilaçlama: Kapalı salkım döneminde,
3. ve diğer ilaçlamalar: Kullanılan ilacın etki süresi dikkate alınarak yapılmalıdır.
*Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılamaz.
Bitki Tahammülü: Tavsiye edildiği şekilde kullanıldığında, tavsiye edilen kültür bitkileri üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Tereddüt halinde hassas ve yeni çeşitlerde bitki tahammülü kontrol edilmelidir.
WG (Suda Dağılabilir Granül)