top of page

Mastergold

Mastergold

65.82 g/l Metalik Bakıra Eşdeğer Bakır Sülfat

Mastergold®, çok küçük molekül çaplı bakır iyonları içerir. Böylelikle yaprak yüzeyinde ve toprakta daha iyi bir şekilde kaplama yapar. Bu da ürünün etkinlik süresinin daha uzun olmasını sağlar. Biyolojik olarak elde edilir. Mantar ve bakterilere karşı etkilidir.
 Mastergold®; uygulandığında yapraklarda ve köklerde bulunan patojenler üzerinde çok hızlı aktivite gösterir. Mastergold® uygulandığında ürün üzerinde leke bırakmaz, ürün rafta bekledikçe çökelme yapmaz. Tarım aletlerinde tıkanmaya yol açmaz.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ
Bağ mildiyösü 1. uygulama: Sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır.
2. ve diğer uygulamalar: İlk uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. Bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meterolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda uygulamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında uygulamalara son verilmelidir.
Domates Mildiyösü Çevrede domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin alt yüzünde beyaz kül gibi konidi örtüsünün görülmesi ile uygulamaya başlanır.
Armut kara lekesi 1. uygulama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce) 2. uygulama: Beyaz rozet döneminde 3. uygulama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce 4. ve diğer uygulamalar: İklim koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 10 gün arayla yapılmalıdır.
Elmada Karaleke; 1. uygulama: Çiçek gözleri kabardığında;(Dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce yapılar). 2. uygulama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde; (Çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde). 3. uygulama: Çiçek taç yaprakları %70-80 dökülünce 4. ve diğer uygulamalar ise iklim koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 10 gün arayla yapılmalıdır.
Zeytin Halkalı Leke Marmara Bölgesi: 1.uygulama: Sonbahar sürgünleri görülmeden hemen önce, 2.uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce Akdeniz Bölgesi: 1.uygulama: Hasattan sonra, 2.uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce, 3.uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce Ege Bölgesi: 1.uygulama: İlkbahar sürgünleri görülmeden hemen önce, 2.uygulama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce.
Turunçgilde kahverengi leke Uygulamalara, sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5-10 cm uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Özellikle sürgün gelişmesi döneminde büyüyen sürgün ve yaprakların yeni oluşan kısımlarının ve genç meyvenin hastalıktan korunması amacıyla 15-20 gün aralıklarla uygulamalara devam edilir. Uygulamalara sürgün gelişmesinin durduğu, yağışların azaldığı ve sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son verilir.
Sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen (Çil) (Kayısı) 1. uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2. uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde), Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3. İlaçlama yapılmalıdır. Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası (Kiraz ve Vişne) 1. uygulama: Çiçeklenme başlangıcında (%5-10 çiçekte) 2. uygulama: Tam çiçeklenmede (%90-100 çiçekte) yapılır.
Narda kahverengi leke hastalığı 1. uygulama: Çiçek tomurcukları belirginleşmeye başladığında yapılır. 2. uygulama: Taç yapraklar döküldüğünde yapılır. 3. uygulama: Meyveler yarı büyüklüğe gelince yapılır.
Muzda Fusarium Solgunluğu Uygulamalar yeni dikilmiş muz fidelerine can suyu şeklinde bitkinin kök bölgesine toprak uygulaması şeklinde olup, küçük alanlarda süzgeçli kova ile daha geniş alanlarda ise damlama sulama ile uygulama yapılır. Süzgeçli kova yarıya kadar su ile doldurulur. Gerekli miktar ürün ilave edilir daha sonra süzgeçli kova kapasitesine kadar su ile tamamlanarak uygulamaya geçilir. İlaçlamalara muzun fide döneminde başlanıp 10'ar gün ara ile tekrar edilir. Damlama sulama ile uygulama yapılırken yeni dikilmiş muz fidelerinin kök boğazı bölgesine can suyu şeklinde ilaçlı su verilir. İlaçlı suyun parseldeki fidelere eşit bir şekilde verilmesine özen gösterilmelidir. Uygulamalar 10 gün ara ile 3 kez tekrarlanır.

GRUP : M:1
TANIM : FUNGİSİT (MANTAR İLACI)
ETKİN MADDE : 65.82 g/l Metalik Bakıra Eşdeğer Bakır Sülfat
AMBALAJ : 250 ml, 1 ve 4 LT

bottom of page