Anasayfa | Ürünler | Bitki Koruma | Fungisitler | Agrikem
Cosavet WG
Cosavet WG
% 80 Kükürt
Cosavet® WG, nano ve mikron teknolojisiyle formüle edilmiş, suda dağılabilen, tozsuz, akıcı, bir mikronize kükürttür.Her bir Cosavet®WG granülü, anında etki için hızla buharlaşan 2.5 mikron ortalama parçacık boyutuna sahip binlerce kaplanmış kükürt partikülünden oluşur.
Cosavet® WG; uygulandığı yüzeyde çok iyi kaplama yapar, ayrıca üstün buharlaşma yeteneğine sahiptir. Üzüm, patates, domates, baklagiller, elma, ve daha fazlası üzerinde külleme ve akarlar üzerinde geniş spektrum aktivitesine sahip kontakt bir fungisit, insektisit ve akarisittir.
BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ
BAĞ KÜLLEMESİ:
1. İlaçlama: Çiçekten önce sürgünler 25-30 cm olduğu dönemde
2. İlaçlama: Çiçeklenme öncesi çiçek tomurcuklarının ayrıldığı dönemde
3. İlaçlama: Çiçek taç yapraklarının döküldüğü ve korukların küçük saçma taneleri iriliğinde olduğu dönemde.
4. Ve diğer ilaçlamalar: Üçüncü ilaçlamadan sonra kullanılan ilacın etki süresine göre, tanelere ben düşme dönemine kadar yapılır.
BAĞ YAPRAK UYUZU: Bağ küllemesi'ne karşı kullanılan ilaç bu zararlıyı da kontrol altına aldığından, bağ yaprak uyuzuna karşı özel bir ilaçlama yapılmaz.
ELMA KÜLLEMESİ:
1. İlaçlama: Pembe çiçek tomurcuğu döneminde
2. İlaçlama: Çiçek taç yapraklarının % 60-70’i döküldüğü dönemde
3. Ve diğer ilaçlamalar: Hastalık için uygun koşullar devam ettiği sürece kullanılan ilacın etki süresi dikkate alınarak ilaçlamalara devam edilir.
ŞEFTALİ KÜLLEMESİ:
İlaçlama: Önceki yıllarda hastalığın yoğunluğuna göre belirlenmelidir. Hastalık, bahçede ilk defa çıkıyorsa belirtiler görülür görülmez ilaçlamaya başlanır. Daha önceki yıllarda hastalık görülmüş ise budamadan sonra yapılacak kontrollerde, ağaçlardaki hastalıklı sürgün oranı 1/3'ü buluyorsa belirtiler görülmeden önce ilk ilaçlama yapılmalıdır.
Ve diğer ilaçlamalar: Bitkinin gelişmesine, kullanılan preparatın etki süresi dikkate alınarak enfeksiyon koşulları ortadan kalkıncaya kadar ilaçlamaya devam edilmelidir.
GÜL KÜLLEMESİ: Yaprak ve tomurcuk oluşumu başladığında ilk ilaçlama yapılmalıdır, ilaçlama sabah serinliğinde, rüzgarsız ve yağışsız havalarda yapılmalı ve bitkinin tüm yüzeyi ilaçlanmalıdır. Kullanılan ilacın etki süresi ve hastalığın seyrine göre ilaçlamalar tekrarlanabilir.
BEGONYA KÜLLEMESİ: Yapraklar üzerinde ilk belirtiler görülünce başlanır, birer hafta ara ile ilaçlama tekrarlanır.
KABAKGİLLERDE KÜLLEME: ilk hastalık belirtileri görülünce ilaçlamaya başlanır. Hastalığın şiddeti, iklim koşulları ve ilacın etkinlik süresine bağlı olarak ilaçlamaya devam edilmelidir. Günlük sıcaklık ortalaması 27°C'nin üstünde ve orantılı nemin de %50'nin altında olduğu zamanlarda ilaçlamaya ara verilmelidir.
SOĞAN MİLDİYÖSÜ: Günlük ortalama sıcaklığın 16°C'ye ulaşması ve orantılı nemin %80'i bulması ile mücadeleye başlanması gerekirse de çevrede ilk hastalık belirtilerinin saptanması ile ilaçlamalara başlanabilir.
NOHUT ANTRAKNOZU: Bölgede nohut yapraklarında ilk lekeler görülünce ilaçlamaya başlanır. 7-10 gün ara ile hastalığın şiddetine ve meteorolojik şartlara göre 2-5 uygulama yapılır.
FASULYE PASI: Çevredeki bitkilerde ilk belirtiler görülünce ilaçlamaya başlanır. Birer hafta ara ile 3-5 uygulama yapılır.
GRUP : M2
TANIM : SUDA DAĞILABİLEN GRANÜL (WG)
ETKİN MADDE : %80 Kükürt
AMBALAJ : 800 gr ve 20 Kg