Anasayfa | Ürünler | Bitki Koruma | Fungisitler | Agrikem
Biobac WP
Biobac WP
Bacillus subtilis Y1336 (>1x109CFU/g)
‘’Bacillus subtilis Y1336’’, Tayvan’daki topraktan izole edilmiştir. Bu tip bakteriler çok hızlı çoğalırlar. Birçok Bacillus subtilis türü vardır. ‘’Bacillus subtilis Y 1336 ‘' zararlı bakteriler ve mantarlara ; özellikle kurşuni küf, külleme ve kök hastalıklarına karşı etkilidir.
Biobac WP®, Bacillus subtilis Y 1336'nın dormant bakteri tipini içerir. Bu ürün, yapraktan püskürtme ve damla sulama ile kullanılabilir. Uygulandığında, bakteri bitki ve toprak üzerinde çoğalır. Metabolik aktivite sergilerler. Bu organizmalar sporülasyon sırasında antibiyotik üretir. Bakteriler ürettikleri antibiyotiklerle zararlılara karşı savaşırlar. Bacillus subtilis'in üretebileceği antibiyotiklerin örnekleri arasında, polimiksin, difficidin, subilin ve mikobakilin bulunur. Biobac bakır hariç diğer agrokimyasal ürünlerle karışabilir. Kullanımdan önce bir karışım testi yapmanızı öneririz.
BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ
BİOBAC WP Biyolojik bir fungisittir.
Bağda kurşuni küf: için 1. ilaçlamaya üzümlerin olgunlaşma başlangıcından hemen önce başlanmalı, 15 gün sonra 2. ilaçlama yapılmalıdır. 10 gün ara ile ilaçlamalara devam edilir.
Kirazda çiçek monilyası: 1. ilaçlama: Çiçeklenme başlangıcında (Çiçekler %5-10 açtığında) yapılmalıdır. 2. ilaçlama: Tam çiçek döneminde çiçeklerin %90-100 açtığında yapılmalıdır.
Çilek (Sera) kurşuni küf: Çiçeklenme döneminde kullanılabilir, 1. ilaçlama çiçeklerin %10’u açtığında yapılır. 2. ilaçlama çiçeklerin %50’si açtığında yapılır. 3. ilaçlama yeşil meyvelerin görüldüğü dönemde yapılmalıdır.
Hıyar Sebzelerde beyaz çürüklük: Bulaşık olduğu bilinen alanda toprak uygulaması dikimden önce, yeşil aksam uygulaması ise fidelerin şaşırtılmasından sonra yapılmalıdır. Hastalığın şiddeti ve iklim koşulları dikkate alınarak 10'ar gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.
Elma Karalekesi: 1. ilaçlama: Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde 3-5 gün önce) 2. ilaçlama: Pembe rozet tomurcuğu döneminde (çiçekler ayrı ayrı görülünce) 3. ilaçlama: Çiçek taç yapraklarının %70-80'i dökülünce. 4. ve diğer ilaçlamalar ise iklim koşulları hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 10-12 gün aralıklarla yapılabilir.
Kültür mantarında örümcek ağı: BİOBAC WP koruyucu özelliği olan bir bitki koruma ürünü olduğundan torbalar üzerine örtü toprağının örtme işleminden hemen sonra yüzey uygulaması şeklinde kullanılmalıdır. 1. flaş sonunda tekrar bir yüzey uygulaması yapılmalıdır. 20 gün ara ile 2 uygulama yapılmalıdır. Uygularken tüm toprak yüzeyinin iyice ıslatılmasına dikkat edilmelidir.
Biber (Sera) külleme: ilaçlamalar bitkiler üzerinde ilk hastalık belirtileri görül- düğünde başlanmalıdır.
Kayısıda çiçek monilyası: 1. İlaçlama: Çiçeklenme başlangıcında (çiçekler %5-10 açtığında) yapılmalıdır.
2. İlaçlama: Tam çiçek döneminde (çiçeklerin %90-100 açtığında yapılmalıdır. Patates Mildiyösü: Hastalığın her yıl görüldüğü alan- larda hastalık belirtileri görülmeden günlük ortalama sıcaklığı 16°C veya en düşük sıcaklığın 10°C’yi bulması ile ilaçlamaya başlanır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise çevrede ya da tarlada ilk hastalık belirtisinin görülmesi beklenir. İklim koşulları hastalık gelişimi için uygun olduğunda ve iklim koşulla- rına göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.
GRUP : F6:44
TANIM : BİYOFUNGİSİT (MANTAR İLACI)
ETKİN MADDE : Bacillus subtilis Y1336 (>1x109CFU/g)
AMBALAJ : 250 gr