top of page

Suprakal

Suprakal

380 g/l Kalsiyum polisülfür

İŞLEVİ ve FAYDALARI

Elmada; Elma karaleke (Venturia inaequalis),
Bağda; Bağ küllemesine (Erysiphe necator),
Fındıkta; Fındık küllemesi (Erysiphae sp.) ve Kozalak Akarları (Phytoptus avellanae, Cecidophyopsis vermiformis)
Domateste; (Tarla-Sera) Külleme (Erysiphe heraclei, Leveillula taurica), Çay akarı (Polyphagotarsonemus latu), Kırmızı örümcekler (Tetranychus spp.)
Domates (Sera) ’da Kök-Ur Nematodları (Meloidogyne spp.)
Turunçgilde; Turunçgil Kırmızıörümceği (Panonychus citri)
Muzda; Muz Spiral Nematodu, ve
Buğdayda; Tahıl Küllemesi (Erysiphe graminis), Sarı Pas (Puccinia striiformis) ve Septorya Yaprak Lekesi (Septoria tritici)’ne karşı güvenle kullanılmaktadır.


SEBZELERDE (SERA) SARI ÇAY AKARI:

Homojen olarak örnekleyecek şekilde 30 bitki tesadüfen seçilir. Her bitkinin üst ve orta kısmından birer yaprak alınır. Yapılan incelemelerde yaprak başına 4–5 canlı Sarı çay akarı görüldüğünde ilaçlama yapılır.


TURUNÇGİL KIRMIZIÖRÜMCEĞİ:

İlkbaharda turunçgil bahçelerinde şubat sonu-mart başında, büyüteç ile yaprakların alt ve üst yüzeyindeki hareketli bireyler sayılır. On yaprakta 4-9 adedin üstünde canlı birey var ise mücadele yapılmalıdır. Meyve bağladıktan bir hafta sonra da ilaçlama yapılabilir.


FINDIKTA KOZALAK AKARLARI:

Bir dalda ortalama 5 adet kozalak var ise, Nisan sonu Mayıs başında üç sürgünler 4-4,5 yapraklı, yeni tomurcuklar toplu iğne başının yarısı büyüklüğünde ve yeni gelişen meyveler mercimek (yaklaşık 3 mm çapında) büyüklüğünde olduğunda ilaçlama yapılır.


DOMATES (TARLA-SERA) KIRMIZI ÖRÜMCEKLER:

Dekar başına 20 adet yaprak toplanarak üzerindeki canlı kırmızıörümcekler büyüteç ile sayılır, yaprak başına ortalama 3 adet canlı kırmızıörümcek bulunduğunda mücadeleye karar verilir.

bottom of page